Veszprémvidéki Horgász Egyesület
Nyárfás Horgásztanya

horgász
HTML Hit Counter

A Veszprémvidéki Horgász Egyesület 70 éves

 

A 70 éves évforduló megünneplése az alsóörsi Önkormányzati művelődési házában megemlékezéssel és kiállítással történt. Az egyesület vezetője Tatai Lajos beszélt az egyesület alapításáról az egyesület fejlődéséről a horgásztársak önzetlen munkájáról, hogy a mai Nyárfás tanyán létrejöhetett egy minden tekintetben korszerű horgászkikötő a pihenő kis házakkal együtt.

A közösség összetartó erejének és munkájának köszönhetően sikerült mindig lépést tartania a folyamatos fejlődéssel az elmúlt 70 évben.

Az egyesület taglétszáma az alapításkori 46 tagtól napjainkra 700 tagra bővült évenként növekedve.

A 2001-től elkezdődött az egyesület szakmai, szervezeti életének átszervezése, a pénzügyi alapok lerakása, melyek megteremtették a mai napjaink kiegyensúlyozott gazdálkodását és működését.

Az egyesület elnöke megemlékezett a régi idők sajnos már nem élő horgásztársainkról és a ma is aktív az egyesület munkájában kiemelkedő tagokról, akik emléklapot illetve emlékplakettet vehettek át.

A kiállítás melynek szervezése és megalkotása Heiter Sándor nevéhez fűződik, bemutatja kezdetektől napjainkig az egyesület életét korabeli okiratok, tárgyak és fényképek felhasználásával. Köszönet illeti az alsóörsi Önkormányzatot mely tevékenyen vett részt egyesületünk 70 éves életének bemutatásában.

Alsóörs, 2018. augusztus 20.


A kiállítás és ünnepség képei: