Veszprémvidéki Horgász Egyesület
Nyárfás Horgásztanya

horgász
HTML Hit Counter

“Sporthorgász leszek 3”

Amint a címből is következtetni lehet, ez egy fiatal horgászainkat megcélzó rendezvény sorozat. Immáron harmadik alkalommal került megrendezésre a gyermek és ifjúsági horgászaink számára ez a foglalkozás. Nem titkolt szándékunk, az egyesület fiatal horgászainak összefogása és a természet szeretetére való nevelés, abból a célból, hogy alternatívát mutatva a számítógépes játékok és egyéb más szünidős tevékenységek mellett van egy igazán szép hobbi is, amit érdemes művelni.

A Veszprémvidéki Horgász Egyesület mindig is nagy figyelmet fordított a fiatal horgászokkal való kapcsolattartásra, és ez talán ebben az évben teljesedett ki. A rendezvény létszámát az előző évekbeli tapasztalatok alapján 15 főben maximalizáltuk, mivel a részvevők létszáma 10-12 fő körül mozgott. Azonban idén óriási volt az érdeklődés! Álláspontunkat megváltoztattuk és így minden jelentkezőt szeretettel vártunk. Misem bizonyítja ezt jobban, mint a részvevők létszáma, ez most 21 fő volt, igazán próbára téve a szervezőket.

2015 július 18-át jelöltük meg a rendezvény napjának. Ez egy igazán forró nap volt, a szó legszorosabb értelmében. A programokat át kellett rendezni azért, hogy a lehető leghatékonyabban tudjuk a horgász ismereteket átadni a gyermekeknek és talán a délelőtt alkalmasabb volt a gyakorlati foglalkozások lebonyolítására. Ezért úgy döntöttünk, hogy a spiccbotos szerelékek elkészítése után a halfogó vetélkedőt tarjuk meg az óriási hőség miatt. Jó döntésnek bizonyult, mert a déli órák után 35ºC fölé kúszott a hőmérő higanyszála. A gyerekek nagy lelkesedéssel és ügyességgel kezdték fogni a vörösszárnyú keszegeket, törpeharcsákat, sügéreket és naphalakat. A zsákmány összetétele ezekből a halacskákból állt. A legtöbbet fogó kis versenyző 32 db. halacskát fogott, a második 29-et, míg harmadik 27 db-al zárt. Gratulálunk mindenkinek!!!!!!!

A versengést követően a gyermekek ebédet, frissítő limonádét és ásványvizet kaptak, ezt követően elméleti oktatásban részesülhettek. A témák a Balatonban előforduló halak és azok jellemzői, méretkorlátozásuk és tilalmi időket, a Balatonon alkalmazható hatékony horgászmódszereket és eszközigényüket, illetve a vízparton való viselkedés és horgász etikai szabályokat foglalta magába. A gyermekek szünetekben hűtött frissítőt, gyümölcsöt és jégkrémet is kaptak. A záró téma pedig a tanultak átismétlése és visszakérdezésből állt.

Nyugodtan kijelenthető az, hogy a gyermekek igen fogékonyak voltak a horgász ismeretekre, ami számomra a pontos és részletes válaszokból derült ki!

A rendezvény végén minden kis horgász elismerő oklevelet és érmet kapott, amit büszkén viselve mutattak a szüleiknek.




Babicska Csaba