Veszprémvidéki Horgász Egyesület
Nyárfás Horgásztanya

horgász
HTML Hit Counter

„Sporthorgász leszek 4”

Mint a címben is olvasható, már 4. alkalommal került megrendezésre a gyermekhorgászaink számára ez az „egynapos”, ingyenes horgászrendezvény! Célunk a horgászsport népszerűsítése a fiatalabb korosztály körében. Már hagyománynak tekinthető a Veszprémvidéki Horgász Egyesületnél, hogy a gyermekhorgászokat összefogjuk és számukra hasznos, élményeket adó foglalkozást szervezzünk!

2016 augusztus 06-án 14 fő lelkes ifi és gyermekhorgász részvételével megkezdtük a foglalkozásokat. A délelőtt folyamán elméleti és gyakorlati előadásokon vehettek részt kishorgászaink. Foglalkoztunk a Balatonban leggyakrabban fogható halfajokkal, velük való, kíméletes bánásmóddal, az eredményes horgászmódszerekkel és azok eszközigényével, valamint a fogni kívánt halakra történő módszer, napszak, csali kiválasztásáról.

A szünetben finom tízórai és üdítő várta a kishorgászokat. Utána kezdődtek a gyakorlati foglakozások, közösen elkészítettünk mindenki számára egy spiccbotos szereléket. A finom ebédet követően a gyerekek számot adtak a spiccbotos horgásztudásukról is, horgászversenyen bizonyíthatták az elsajátított ismeretek alkalmazását. Örömmel láttuk, hogy minden gyermek szákjában volt „kishalacska” bodorka, vörösszárnyú keszeg, dévér, törpeharcsa, naphal, sügér.

A versenyt követően minden kishorgász érem és díszoklevél elismerésben részesült. Ezt a siker történetet a jövőben is folytatni kívánja a Veszprémvidéki Horgász Egyesület

                                                                                    

                                                                                     Vv.H.E Vezetőség

 

 

Képek: