Veszprémvidéki Horgász Egyesület
Nyárfás Horgásztanya

horgász
HTML Hit Counter

FRISS INFORMÁCIÓK A FELHÍVÁSBAN OLVASHATÓAK!!




„Horgász Egyesület bemutatkozása”

 

A Veszprémvidéki Horgász Egyesület 1948-ban alakult 46  alapító taggal.

Az Egyesület taglétszáma 650 - 750 fő között változik.

Egyesületünk a Balatonon, Alsóörsön horgásztanyát és csónakkikötőt tart fenn és ott a kikapcsolódás és pihenés feltételeit biztosítja.

A székhelyünkön lévő horgásztanyánkon 50 db. magántulajdonú horgász pihenőház, egy közösségi épület - Tanyaház, valamint megfelelő nagyságú higiéniai blokk üzemel.

A csónak kikötőbe horgászok számára rendelkezésre álló 4 db. csónak kölcsönözhető előzetes bejelentkezés mellet. Tanyaházunk egy pihenőszobájában max. 4 főt tudunk elszállásolni szerény körülmények között. (információ - szolgáltatás, árak alatt)

 

Az Egyesület célja:

Tagjai horgászérdekeinek képviselete és védelme, valamint kedvező horgászati lehetőségeinek biztosítása.

A horgászsport népszerűsítése és fejlesztése.

Sporthorgászat útján biztosítani a tagok és családtagjainak kikapcsolódását és pihenését.

Az Egyesület tagjainak az Egyesületi élet és a horgászat szabályainak tiszteletben tartására, az emberi környezet védelmére és szeretetére való nevelése.

Az bekezdésekben foglalt célokat úgy valósítja meg, hogy az Egyesület közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt.

 

Az Egyesület a meghatározott céljai érdekében:

Tagjai számára biztosítja a rendszeres egyesületi élethez szükséges feltételeket, melynek keretében ismerteti a horgászattal összefüggő jogszabályokat és más rendelkezéseket.

Biztosítja a halállomány védelmét, valamint a horgászatra vonatkozó jogszabályok, előírások és az „Országos Horgászrend” szabályainak betartását.

Segíti a hatóságokat az orvhalászat és az orvhorgászat leküzdésében, valamint a vizek tisztasága és az emberi környezet védelmében.

Rendszeres lehetőséget biztosít tagjai számára a horgászattal összefüggő szakismeretek gyarapítására.

Halfogó és dobósport versenyeket rendez.

 „Az Egyesületet célkitűzése tagjainak méltó körülményeket biztosítani a sporthorgászathoz, és egyben aktív részvételt a hazai természetvédelemben, különös tekintettel a balatoni fauna egyensúlyának megőrzésére.

Tevékenységünk kiemelt része a tagsághoz közeli ifjúság körében a horgászsport népszerűsítése, és a tudatos természetközpontú szemlélet terjesztése, gyakorlása.”

Az egyesület honlapjára felkerülő dokumentumok, képek az „Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat”-nak megfelelnek.  

 

VvHe. Vezetősége 2023.